Python GUI – Knappar och CPU-temp

Nyhet i YT-klippet är voice-over och lite bakgrundsmusik. Mycket nöje :).

Dagens kvällsövning blev att skapa start och stoppknappar för uppdatering av CPU-temp-plotten. Den största utmaningen var att få X-axeln att acceptera datetime.now-tidstämpel istället för en inkrementell räknare för sekunder sedan start. Misstänker att det blir något knas relaterat till datatyper. Tyvärr hann jag inte lösa det ikväll – men man ska ha något att göra imorgon också.

I övrigt så har jag arbetat med ABB:s processpanel idag som är en re-branded Beijer IX. Panelen kör C# och XML bakom det grafiska bildbyggarinterfacet som ibland lämnar lite att önska. Utifrån den senaste veckans kvällsövningar med windows forms så lyckades jag implementera några av mina C#-kunskaper i denna panel – Jag lyckades få till en messagebox utan några större bekymmer.

Det här kan öppna upp lite framtida idéer att utforska, särskilt kanske iom att det Systems.IO.Ports-api jag använde för att kommunicera med arduinon också ser ut att fungera i panelen. Det kan komma att visa sig väldigt väsentligt då det nog finns ganska gott om äldre seriekommunikationstyplösningar att återanvända vid behov. Men, det borde också kunna betyda att man relativt enkelt kan mata in mätvärden från t.ex. arduino-sensorer för att presentera på panelen. Det skulle kunna vara användbart om man vill logga eller mäta något i omgivningen eller i direkt anslutning till panelen utan att behöva utöka PLC-hårdvara och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.